nieuws

Verlengde Mercedes-Benz Actros voor Faber

Geen categorie

Om de hoogste en meest uitdagende stortwerkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, heeft Faber Betonpompen uit Zoeterwoude onlangs een bijzondere Actros 6561 AK aangeschaft. Custom Tailored Trucks in Molsheim heeft het chassis van de Actros verlengd en voorzien van een extra gestuurde voor- en naloopas.

Verlengde Mercedes-Benz Actros voor Faber

Deze bepaald niet alledaagse truck fungeert als basis voor een mammoetpomp met een gieklengte van 63 meter. De pomp is gemonteerd op het chassis van een zware Actros en kan tot wel 200 m’ beton per uur verwerken.

Verlengde 6-asser
Als basis voor de nieuwe 6-asser werd een vierassig 8×6 bakwagenchassis gebruikt. De gespecialiseerde afdeling in Duitsland, Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks in Molsheim (het CTT), heeft het chassis met ruim 2,5 meter verlengd waardoor de totale voertuiglengte toenam tot 15,79 meter. Hiervoor beschikt Faber over een doorlopende lengte-ontheffing.

Het CTT plaatste bovendien een gestuurde voor- én naloopas om de extreem zware opbouw te kunnen dragen. De extra gestuurde assen maken het mogelijk om de Actros op de bouwplaatsen tot op de centimeter nauwkeurig te manoeuvreren. Het hoge vermogen van ruim 600 pk is nodig om de gevolgen van de grote luchtweerstand die de mammoetpomp met zich meebrengt, te compenseren.

Tevreden chauffeur
Niet alleen Faber is enthousiast over de grootste en meest bijzondere Actros in het wagenpark, ook de vaste chauffeur is dik tevreden. De ruime cabine en het hoge comfortgehalte vallen in goede aarde. Het gemak waarmee het zware voertuig bestuurd kan worden en het semi-automatische Telligent schakelsysteem, dragen bij aan ontspannen ritten. Hierdoor kan de chauffeur zich maximaal op het verkeer concentreren hetgeen ook de veiligheid ten goede komt.
De Actros werd geleverd door bedrijfswagendealer Wensink in Zwolle.

Reageer op dit artikel