nieuws

Van Haut beëindigt vertegenwoordiging Sennebogen

Geen categorie

Met ingang van 1 april 2008 beëindigt de firma Van Haut de vertegenwoordiging van Sennebogen producten in België en Luxemburg.

Van Haut beëindigt vertegenwoordiging Sennebogen

Na een strategische heroriëntatie zijn de directies van Kuiken nv en Van Haut nv tot de conclusie gekomen dat de vertegenwoordiging van Sennebogen in België en Luxemburg door Van Haut beëindigd gaat worden. Kuiken, die een meerderheidsaandeel heeft in Van Haut, zet zijn strategie van machineleverancier met een focus op A-merken verder door. Van Haut gaat zich verder oriënteren op producten en machines voor funderingstechnieken en betonverwerking.

De verkoop van de Sennebogen hijskranen en overslagmachines wordt met ingang van genoemde datum overgenomen door VCM Belgium te Vilvoorde, het Belgische dochterbedrijf van Kuiken.
VCM Belgium is een 100% dochteronderneming van Kuiken en zal via een aparte business unit (Cramat) de verkoop van de Sennebogen machines verder gaan ontwikkelen in België en Luxemburg. De Cramat Business Unit is al volledig gespecialiseerd in de Sennebogen producten en gaat dit nu verzorgen voor de gehele Benelux en Noord-Duitsland.

In de komende overgangsperiode worden de Sennebogen machines in eerste instantie onder de naam “Van Haut Cramat” op de markt gezet. Deze naam zal later dit jaar gewijzigd worden in VCM Cramat. Om een goede overgang te waarborgen, blijft de service aan de Sennebogen machines, in het tweede kwartaal van dit jaar, door Van Haut uitgevoerd worden. Per 1 augustus 2008 neemt
VCM Belgium alle service en andere na-verkoop activiteiten over van Van Haut. De gespecialiseerde Cramat Business Unit zal VCM Belgium hierbij ondersteunen, zodat de service en kwaliteit gewaarborgd blijven.

Van Haut gaat verder met de nog steeds groeiende activiteiten rond betonverwerking en funderingstechnieken. Reeds bij de oprichting van Van Haut, nu meer dan 20 jaar geleden, werden producten als Meva, Schnell, PTC en Casagrande verdeeld. In de nabije toekomst zal dit gamma nog verder worden aangevuld. Van Haut komt terug in handen van de beide broers Dries en Koen Van Haut en gaat volledig onafhankelijk van Kuiken opereren.

Beide directies beklemtonen dat deze beslissing in onderlinge overeenstemming en goede verstandhouding is genomen en dat het de duidelijke wens is om de continuïteit op de Belgische markt voor beide partijen te verzekeren en groei te bestendigen.

Reageer op dit artikel