nieuws

Doek valt voor ‘slimme vrachtwagens’ van Netras

Geen categorie

Fabrikant Netras Mobile Systems in Helmond is bankroet. Het bedrijf bouwde een slim vervoermiddel waarmee gemakkelijk tot in hartje stad containers konden worden afgezet. De verkoopaantallen bleven achter op de prognoses, blijkt uit gegevens van de Eindhovense curator W. Berendsen.

Doek valt voor ‘slimme vrachtwagens’ van Netras

Het faillissement is door de eigenaren van Netras aangevraagd. Het bedrijf kampt met een schuld van ruim 1,2 miljoen euro. Netras bouwde de City-L 3.5 waarbij de vrachtauto een container kon omarmen en optillen. De chauffeur hoefde niet vanachter zijn stuur te komen en kon zo wegrijden. De kleine Renault-vrachtauto is ontwikkeld voor transport op lastig bereikbare plaatsen.

De Helmondse fabrikant bleek de vrachtwagentjes maar moeilijk aan de man te kunnen brengen. Eerder lieten de initiatiefnemers weten voor dit jaar uit te gaan van honderd leveringen. Sinds de start van de productie in het tweede kwartaal van 2006 zijn echter pas 18 auto’s verkocht. Aan de City-L 3.5 hing een fors prijskaartje van 55.000 euro, inclusief container.

De vrachtwagen werd in opdracht van Netras ontworpen door het Eindhovense bedrijf Motio Development. De ontwerper ontving daar een jaar geleden nog de prestigieuze Duitse Red Dot Design Award voor.

Reageer op dit artikel