nieuws

Boskalis profiteert van sterke vraag

Geen categorie

Baggerbedrijf Boskalis heeft vorig jaar geprofiteerd van een fors gestegen vraag naar zijn diensten. Voor dit jaar rekent het bedrijf op een hoge omzet, een volbezette vloot en gezonde winstmarges. Dat heeft Boskalis woensdag bekendgemaakt.

Boskalis profiteert van sterke vraag

“De opgaande lijn van de wereldbaggermarkt, die in 2005 is ingezet, zette zich in 2007 in versterkte mate voort”, aldus Boskalis. Het bedrijf vaart wel bij de toenemende vraag naar landwinning, het uitbaggeren van bestaande havens en de aanleg van nieuwe havens.

Boskalis had aan het eind van 2007 voor 3,6 miljard euro aan opdrachten in de boeken staan, het hoogste bedrag in de historie van het bedrijf. Daarmee is een groot deel van de omzet voor dit jaar al binnen. De nettowinst bedroeg vorig jaar 204,4 miljoen euro bij een omzet van 1,87 miljard euro. In 2006 haalde Boskalis nog een winst van 116,6 miljoen euro bij een omzet van 1,35 miljard euro.

Reageer op dit artikel