nieuws

Vrachtwagenindustrie floreert

Geen categorie

Bij de Nederlandse vrachtwagenfabrikanten DAF Trucks en Scania Nederland zijn de vrachtwagens niet aan te slepen. De bedrijven boeken dan ook record op record.

Vrachtwagenindustrie floreert

Vorig jaar heeft het bedrijf uit Eindhoven 61.000 trucks verkocht en de Zweedse producent verwacht volgend jaar wereldwijd een recordaantal van 90.000 vrachtwagens te produceren.

DAF Trucks
Er zijn volgens Bert Appels, woordvoerder van DAF Trucks, vorig jaar 350.000 vrachtwagens in de zwaarste klasse (15 ton) in de `EU plus twee` (Noorwegen en Zwitserland) verkocht. DAF heeft vorig jaar driemaal de productie opgevoerd en eind 2007 zat het bedrijf op 210 trucks per dag. In het eerste kwartaal van dit jaar ligt dat aantal op 225. Vijftig daarvan zijn afkomstig van Leyland, de dochteronderneming in Groot-Brittannië.

Scania Nederland
Verder merkt Scania Nederland volgens woordvoerder Leonie Flandrijn weinig van de Amerikaanse kredietcrisis. Volgens haar profiteert Scania vooral van de aantrekkende markt in de voormalige Oostbloklanden. Daar is de infrastructuur volgens Flandrijn verbeterd, waardoor de wegen nu geschikt zijn voor zwaardere vrachtwagens. In de Scania fabriek in Zwolle worden dagelijks 137 trucks geproduceerd.

Reageer op dit artikel