nieuws

Vrachtwagen kantelt, lading in de sloot

Geen categorie

Een vrachtwagen met aanhanger, geladen met tuinafval, van een transportbedrijf uit Pijnacker is maandag gekanteld in Rokkeveen. De chauffeur verloor in de bocht de macht over het stuur.

Vrachtwagen kantelt, lading in de sloot

Mogelijk als gevolg van een combinatie van snelheid en schuivende belading is de vrachtwagen met container bij het nemen van een bocht omgeslagen. Hierdoor zijn de container en lading in de naastliggende sloot terecht gekomen, aldus brandweer Haaglanden.

Een medewerker van het transportbedrijf liet weten dat de chauffeur niet gewond is geraakt, maar ter controle is vervoerd naar ’t Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer. Na het ongeval namen het hoogheemraadschap en de brandweer maatregelen om te voorkomen dat de lading en de uitstromende diesel van de vrachtwagen zich verder in de sloot kon verspreiden.

De vrachtwagen en container zijn door de mobiele kraan van de brandweer weer op het droge en hun wielen gezet. Het tuinafval is door de eigenaar van de vrachtwagen afgevoerd.

Reageer op dit artikel