nieuws

Shovels, kranen en tractoren door vlammenzee verwoest

Geen categorie

In de nacht van zondag op maandag, om 0.34 uur, ontving de 112-centrale Groningen een bedrijfsbrandmelding bij BKH Boelens in Haulerwijk. Hierop werd de brandweer van Haulerwijk gealarmeerd.

Shovels, kranen en tractoren door vlammenzee verwoest

Na drie minuten werd er opgeschaald naar middelbrand waarop de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd werd. Na nog eens zes minuten volgde opschaling naar grote brand. Uiteindelijk werd het een grip 1 melding (‘zeer grote brand’); dit was een halfuur na de eerste melding.

BKH Boelens, een in- en exportbedrijf in gebruikte tractoren, shovels, kranen en diverse landbouwmachines, brandde praktisch geheel af en kan als verloren worden beschouwd. Er waren zware knallen te horen en te voelen en er was een hevige rookontwikkeling.

Lees ook vervolgbericht: ‘Arrestatie na brand machinebedrijf BKH Boelens’

Reageer op dit artikel