nieuws

Levering eerste Rockster R 900 mobiele breker

Geen categorie

BIA BV, importeur van Komatsu grondverzetmachines en Solmec mobiele overslagkranen, gaat dit jaar haar activiteiten uitbreiden met machines voor de recyclingmarkt. Een belangrijke start is inmiddels gemaakt met het importeursschap van Metso Minerals en de levering van compacte mobiele brekers van het Oostenrijkse Kormann Rockster Recycler.

Levering eerste Rockster R 900 mobiele breker

Kormann Rockster Recycler is producent van compacte en efficiënte mobiele breek- en zeefinstallaties. Het gamma mobiele brekers omvat de Rockster R700, de R800 en de R900. Voor alle machines zijn ook specifieke zeefinstallaties te verkrijgen. De compacte machines, eenvoudig te vervoeren op een trailer, zijn uiterst geschikt voor het verwerken van onder meer (natuur)steen, graniet en beton.

De primeur voor de eerste geleverde Rockster mobiele breker in Nederland, de Rockster R 900, gaat naar Daanen & Rodenburg Sloopwerken BV uit Beneden-Leeuwen. Daanen & Rodenburg Sloopwerken is in 2002 voortgekomen uit Daanen Altforst BV (al 25 jaar actief in transporten, machineverhuur en grondwerken) en Joop Rodenburg Sloopwerken BV (actief in sloopwerken met rupskraan).

De eerste grote klus van de Rockster R 900 bestond uit het breken van zwaar puin, zoals stenen en beton blokken. De metalen uit het gebroken puin worden door middel van een magneetband gescheiden van het eindmateriaal. Voor het beladen van de breker gebruikt Joop Rodenburg de Komatsu PC 210-8 rupsgraafmachine.

Technische gegevens Rockster R 900 mobiele breker:
Invoer opening: 900 x 720 millimeter
Rotor diameter: 1020 millimeter
Output afhankelijk van materiaal: max. 200 ton per uur
Aandrijving: hydrostatisch
Motor: 6,8 liter zes cilinder John Deere TierIII 181kW @ 2.000 tpm
Lengte: 9,60 meter
Hoogte: 3,20 meter
Breedte: 2,50 meter
Eigen gewicht:24,9 ton
Uitstorthoogte centrale afvoerband: 3,20 meter
Uitstorthoogte magnetische sorteerband: 2,30 meter

Nadere informatie: BIA BV

Reageer op dit artikel