nieuws

Bijzondere Iveco Strator voor Flobe

Geen categorie

Floor Wagenaar, directeur van Flobe BV uit Loenersloot nam onlangs de derde Strator in Nederland in gebruik. Deze torpedo truck is gebaseerd op een Trakker 6×4 chassis, heeft een verlaagde cabineophanging, een vlakke cabinevloer en een doorgezette vooras. Dit alles was noodzakelijk om een maximale totaalhoogte van 2,85 meter vanaf het wegdek te kunnen realiseren.

Bijzondere Iveco Strator voor Flobe

De truck is voorzien van een ZF geautomatiseerde versnellingsbak, en heeft een maximum toegelaten combinatiegewicht van 105 ton.

Flobe uit Loenersloot is een handels- en aannemingsbedrijf in grond, weg en waterwerken. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in het plaatsen van damwanden en steigers in binnenhavens. De nieuwe torpedo truck wordt in combinatie met een vier-assige uitschuifbare Nooteboom trailer ingezet voor het vervoer van het eigen machinepark.

De lage cabinemaat is met name ontwikkeld voor de 37 ton zware Sennebogen mobiele kraan, waarvan de giek over de cabine steekt.

Leverancier, de Charles Feijts Groep (CFG), is gevestigd in Born en Venlo. Het bedrijf is dealer van Iveco, Fiat, Isuzu, Palfinger en NCH Hydraulics. CFG is de enige truckleverancier in Europa die fabrieksnieuwe torpedo trucks kan leveren. De trucks worden op specifieke klanten wensen en toepassingen geconfigureerd en gebouwd in Born, Zuid-Limburg.

Reageer op dit artikel