nieuws

Aantal stilgelegde slooplocaties uitzonderlijk hoog

Geen categorie

Naar de mening van CNV Bouw en Infra is het schrijnend en bizar dat in een kwart van de gevallen het werk op slooplocaties stilgelegd moet worden vanwege direct gevaar voor werknemers.

Aantal stilgelegde slooplocaties uitzonderlijk hoog

Ook het aantal geregistreerde ongevallen is nog zeer aanzienlijk. Daarmee komt de stelling van de Arbeidsinspectie dat de sloopbedrijven voldoende aandacht hebben voor veilige en gezonde werkomstandigheden wel in een merkwaardig daglicht te staan. Volgens CNV Bouw en Infra is deze stelling op basis van de cijfers niet echt te verklaren.

“Het is goed en positief te constateren dat de branche zich aan het professionaliseren is en eveneens verdere stappen wil ondernemen om de gevaren en risico’s beter in kaart te brengen en te bestrijden. Daar wil CNV Bouw en Infra graag ondersteuning bieden”, stelt Gijs Lokhorst, onderhandelaar van de Cao Bouwnijverheid. “Met name bij het proces om te komen tot een Arbocatalogus willen we actief betrokken zijn. Ook is het van belang intensief te communiceren over de gevaren en risico’s. Maar ook zeker over de oplossingen en we moeten de noodzaak van het gebruik van beschermingsmiddelen stimuleren.”

Reageer op dit artikel