nieuws

Vrachtwagens in de slip door gladheid

Geen categorie

Sneeuwval en gladheid hebben dinsdagochtend voor grote problemen in het verkeer gezorgd. Rond half 9 stond er 888 kilometer aan files. De op één na drukste ochtendspits ooit.

Vrachtwagens in de slip door gladheid

De ochtendspits van 25 maart was net geen record. Alleen op 8 februari 1999 stonden er meer auto’s stil. Op het drukste moment was de totale filelengte toen 975 km. Zware sneeuwval was toen de oorzaak van de problemen.

Ongevallen
Op meerdere plekken in het land vonden ongelukken plaats. Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gebeurden in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagochtend vroeg ten minste 37 ongelukken. Weinig mensen raakten gewond. “Het gaat over het algemeen om materiële schade”, aldus de zegsman.

Vrachtwagen in de slip
De A2 bij Den Bosch was door twee ongevallen op de Maasbrug enkele tijd in beide richtingen afgesloten. Een vrachtwagen raakte daar in de slip, kwam tegen de vangrail aan de linkerkant van de snelweg terecht en reed vervolgens door de rechtervangrail. De cabine van de wagen kwam daardoor boven de Maas te hangen (foto). Een hoogwerker van de brandweer bevrijdde de bestuurder uit zijn hachelijke positie. De vrachtwagen kon pas na de ochtendspits worden weggehaald.

Reageer op dit artikel