nieuws

Strukton Afzinktechnieken aan de slag in Zuid-Korea

Geen categorie

Strukton Afzinktechnieken heeft in een marathonsessie het eerste tunnelelement, van de in totaal achttien, van de Busan-Geoje Fixed Link in Zuid-Korea succesvol afgezonken.

Strukton Afzinktechnieken aan de slag in Zuid-Korea

De complexe klus stond onder leiding van afzinkcommandant Peter van Westendorp. “Ondanks dat het diepste tunnelelement op 60 meter diepte moet worden geplaatst, was deze eerste toch de lastigste. Het team moest nog even wennen aan de nieuwe innovatieve systemen, terwijl tegelijkertijd het element in een inham tussen de rotsen met aan weerszijden nog geen meter speling moest worden gemanoeuvreerd.”

Voor Zuid-Korea is dit een belangrijk project. De oeververbinding van de tweede hoofdstad Busan en het schiereiland Geoje vormt een aanzienlijke schakel in de economische groei en ontwikkeling van de zuidelijke regio van Korea. In een recordtijd van een half jaar werden twee reusachtige afzinkpontons bedacht, ontworpen en gebouwd. De afzinkpontons zijn voorzien van alle technische snufjes met als uitgangspunt dat alles op afstand bedienbaar is.

Foto: Capital Photo’s

Reageer op dit artikel