nieuws

Storm blaast vrachtwagens en bomen om

Geen categorie

Vooral trucks hadden woensdag last van de storm die over Nederland raasde. Aan het begin van de middag kantelden op diverse plaatsen vrachtwagens. Dat meldde het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Voor zover bekend zijn er geen mensen bij omgekomen.

Zo waaide op de brug bij Zaltbommel (A2 in zuidelijke richting) een vrachtwagen om. Het voertuig blokkeerde twee rijbanen waardoor een omleidingsroute moest worden ingesteld voor het overige vrachtverkeer. Het ministerie verwachtte dat het verkeer in de avondspits hier veel last van zou hebben.

Ook op de A50 en de A12 (foto) kantelden vrachtwagencombinaties. Laatstgenoemde snelweg werd enige tijd voor alle verkeer afgesloten. Het vrachtverkeer kreeg woensdagochtend al het advies de Moerdijkbrug, Van Brienenoordbrug en de Haringvlietbrug te mijden.

Tijdens de storm ondervond het verkeer ook last van gevelde bomen (overige foto’s), die meteen werden opgeruimd.

Kijk voor de actuele verkeerssituatie op onderweg.nl.

Foto’s: ANP

Reageer op dit artikel