nieuws

Slijtlagenmachine brengt epoxylaag in recordtempo aan

Geen categorie

Rijkswaterstaat en Strukton Betonbouw hebben Bolidt Kunststoftoepassing uit Hendrik-Ido-Ambacht geselecteerd voor het aanbrengen van een Boligrip slijtlaag op Hollandse Brug over het Gooimeer. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van de Bolimix slijtlagenmachine, waarmee meer dan 10.000 vierkante meter kunststof slijtlaag per dag kan worden aangebracht.

Slijtlagenmachine brengt epoxylaag in recordtempo aan

Dankzij de snelheid van deze machine, die door Bolidt volledig in eigen beheer is ontwikkeld, kon ook de oostbaan van de Moerdijkbrug eerder dan gedacht weer in gebruik worden genomen.

Viscositeitsbepaling
De slijtlagenmachine van Bolidt kan dagelijks op locatie enorme hoeveelheden polymeren aanmaken die, uitgaande van temperatuur en vochtigheid, precies de juiste consistentie moet hebben. Doordat de machine op verschillende manieren kan worden ingesteld, kan de viscositeit precies worden bepaald. De viscositeit is belangrijk, omdat een ondergrond zoals die van de Hollandse Brug niet vlak is.

Toepassingslaboratorium
Tijdens het aanbrengen van de slijtlaag zal voortdurend het Toepassingslaboratorium van Bolidt aanwezig zijn. Zij controleert de omgevingsvariabelen, de te gebruiken materialen en plaatst dolley’s, waarmee na het uitharden de treksterkte wordt gemeten.

Reageer op dit artikel