nieuws

Opnieuw Kleemann MR 122 Z’s voor Bowie

Geen categorie

Met de levering van twee nieuwe Kleemann MR 122 Z’s begin deze maand aan Bowie Recycling beschikt het bedrijf thans over zes Kleemann’s MR 122 Z’s mobiele rupspuinbrekers. Daarmee is Bowie Recycling, volgens opgave van fabrikant Kleemann, de grootste gebruiker van het type 122 in heel Europa.

Opnieuw Kleemann MR 122 Z’s voor Bowie

De eerst geleverde 122, die nog volop door Bowie wordt ingezet, dateert uit 1991. Op de Kleemann Mobirex MRB 122 Z staat de vertrouwde recyclingbreker van Kleemann: de SHB 12 , waarbij de ‘B’ staat voor Bauschutt, oftewel recycling.

Uiteraard werd deze breker gedurende de afgelopen vijftien jaar verder ontwikkeld. Werd hij begin ’90 nog aangedreven door een 160Kw elektromotor, tegenwoordig staat een 250Kw elektromotor garant voor de aandrijving en de daarbij behorende hoge capaciteit. Daarnaast is de ruimte tussen de rotor en de trilgoot onder de breker aanzienlijk verruimd. Het eventueel ophogen van lange ijzerdelen behoort hiermee definitief tot het verleden.

De Kleemann’s zijn door Van der Spek geleverd met extra zware generatorsets die voorzien zijn van een Scania DC 16 8-cilinder motor met 550KvA aan elektrovermogen. Daardoor is het mogelijk ook na-geschakelde machines als een zeef of windshifter te voorzien van stroom. Tevens zijn ze voorzien van rubberen voorzeefdekken die het geluidsniveau van de machines naar beneden brengt.

Reageer op dit artikel