nieuws

Moeraskraan beleeft primeur in De Wieden

Geen categorie

In natuurgebied ‘De Wieden’ bij Giethoorn is de nieuwe amfibische graafmachine “Waterking” in bedrijf genomen. De amfibische graafmachine, uitgerust met een giek van bijna 17 meter, voert in de moerassen van Vereniging Natuurmonumenten een herstelproject uit.

Moeraskraan beleeft primeur in De Wieden

De nieuwe aanwinst is een goede aanvulling op het huidige machinepark van Knoop Baggerwerken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het werken in moerassen en slechte draagkrachtige gronden. Momenteel zijn twee moeraskranen in bedrijf en een derde is in aanbouw.

Het werk dat de Waterking in Giethoorn uitvoert, bestaat uit het graven van sloten en het laden van een drijvende grondpers. Deze grondpers (shredderponton) is voorzien van een snij inrichting. Dit is nodig om de zeer taaie rietwortels met grond, ook wel kragge genoemd, te verkleinen en te verpompen over een afstand van ongeveer 3,5 kilometer.

Omstreeks juli zal de derde “Waterking” in bedrijf worden genomen voor een project op de Duitse Wadden. Ook deze machine wordt voorzien van de nieuwste Tier III motor.

Technische gegevens
Breedte van de tracks: 1,80 meter.
Lengte: 9,50 meter.
Gieklengte: ongeveer 17 meter.
Gewicht: 27 ton
De cabine is uitgerust met airconditioning en overdruk.

Reageer op dit artikel