nieuws

Jenz AZ 660 D XL met vaste hamers voor Over Milieu

Geen categorie

Bij de Over Milieu in Stadskanaal is de eerste Jenz verkleiningsmachine type AZ 660 D XL Wotan met vaste hamers afgeleverd.

Jenz AZ 660 D XL met vaste hamers voor Over Milieu

Standaard is deze Jenz verkleiningmachine voorzien van een rotor met losse klepels, maar nu zijn de klepels vervangen voor vaste hamers met losse DZ tips. Deze speciale tips zijn aan twee zijden voorzien van slijtvast ‘tungsteen-carbide’ en zijn eenvoudig te draaien of te verwisselen. De standtijd van deze tips is circa 80 tot 100 uur en ze kosten 16 euro per stuk.

Met deze nieuwe vaste hamers, is de capaciteit van deze Jenz met ongeveer 30 % toegenomen en de slijtagekosten en de stilstand (messen wisselen) enorm afgenomen.
Deze vaste hamers zijn ook leverbaar voor de al afgeleverde, oudere Jenz verkleiningsmachines.

De Jenz 660 XL betekent extra lange (6 meter) invoertrechter/laadbunker. De machine is uitgevoerd met een extra lange afvoerband ( 5.850 millimeter) met dwars bandmagneet en een koprolmagneet. Een Mercedes V8 dieselmotor, Tier III, 440 kW/615 pk. ( Wotan) zorgt voor de aandrijving.

Over Milieu gaat met de nieuwe Jenz verkleiningsmachine groenafval, sloophout en biomassa verkleinen. De capaciteit is – afhankelijk van het materiaal – circa 50-70 ton/uur.

Inmiddels zijn al vier nieuwe Jenz verkleiningsmachines met deze hamers afgeleverd in Nederland en in België. Van Bemmel machine~import BV uit IJsselstein heeft nog vijf machines in opdracht.

Reageer op dit artikel