nieuws

Innovatief funderingssysteem genomineerd

Geen categorie

De beste innovatieve producten of projecten voor woningbouw zijn genomineerd voor de BouwRAI Innovatieprijs. Uit in totaal 47 inzendingen heeft een onafhankelijke jury er zes genomineerd voor de prijs. Belangrijkste criterium daarbij is de wijze waarop de innovatie bijdraagt aan het oplossen van een actueel maatschappelijk vraagstuk.

Innovatief funderingssysteem genomineerd

Eén van de genomineerde bedrijven is D.O.N.K. Vijzel- en Funderingstechniek uit Geldrop. Deze onderneming zond het ontwerp in van de Pudelko 01, een geheel gecontroleerd funderingssysteem voor het drukken/draaien van prefab betonnen paalsegmenten. Het systeem is omgevings- en bewonersvriendelijk doordat het geluidloos en trillingsvrij is.

Door het compacte ontwerp van het systeem, kan het op kleine oppervlakten worden gebruikt, bijvoorbeeld tussen twee woningen in. Voordelen ten opzichte van traditionele funderingsystemen zijn – naast het ontbreken van trillingen en geluid – dat het systeem overal inzetbaar is, grondverdringend is, geen vuile grond oplevert en elektronisch zeer geavanceerd is (gegevens per paal, controle en beheersing van kracht en verplaatsing).

De winnaar wordt op de eerste beursdag, dinsdag 1 april, bekend gemaakt. Bovendien zijn alle innovaties te zien in een speciale expositie op BouwRAI 2008, van 1 tot en met 3 april in Amsterdam RAI.

Reageer op dit artikel