nieuws

Dutch Dakar Day wedstrijden in Almere

Geen categorie

Zondag 30 maart organiseert 4x4Wereld.com haar eerste officiële wedstrijd met Dakar vrachtwagens, auto’s en motoren. Dutch Dakar teams kunnen zich op die dag daadwerkelijk uitleven op een maar liefst negen kilometer lang wedstrijdparcours.

Dutch Dakar Day wedstrijden in Almere

4x4Wereld.com, officieel KNAF erkende organisatie, tekent voor de organisatie van deze wedstrijd en het totale evenement.

Stuurmanskunsten
Het zal voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis zijn dat Dakar wedstrijdvoertuigen kunnen deelnemen aan een officiële wedstrijd met een parcourslengte van bijna negen kilometer. En een terrein waarop de deelnemer zich met zijn auto, vrachtwagen of motor op vol vermogen kan uitleven tijdens de wedstrijd- klassementsproeven. Nu eindelijk een circuit waar men inderdaad het maximale uit zijn wedstrijdbolide kan halen en al zijn stuurmanskunsten aan het publiek kan tonen.

Breed deelnemersveld
Team Dakarsport, Finstral Rally, Dakar Team Van Eikeren, Dutch Rebels en vele andere teams zullen acte de présence geven tijdens de 4x4Wereld.com Dutch Dakar Day. Mercedes-Benz is tijdens dit evenement nadrukkelijk van de partij. Het bedrijf heeft voor het Finstral Rallyteam een VIP trailer beschikbaar gesteld. (Kijk op www.4x4wereld.com voor de laatste stand van zaken.)

Zand, zand en nog eens zand
De wedstrijd bestaat voor elke klasse uit drie klassementsproeven van elk vijf ronden van ongeveer 44 kilometer per heat. De ondergrond? Zand en nog eens zand. En dat is wat nog nooit in Nederland heeft plaatsgevonden; een zanderige special stage met een totale wedstrijdlengte van ruim 130 kilometer. Spektakel gewaarborgd, dus.

Programma:
08.45 uur: 1e klassementsproef Motoren
09.30 uur: 1e klassementsproef Auto’s
10.30 uur: 1e klassementsproef Vrachtauto’s
11.30 shovel pauze
11.45 uur: 2e klassementsproef Motoren
12.30 uur: 2e klassementsproef Auto’s
13.30 uur: 2e klassementsproef Vrachtauto’s
14.30 shovel pauze
14.45 uur: 3e klassementsproef Motoren
15.30 uur: 3e klassementsproef Auto’s
16.30 uur: 3e klassementsproef Vrachtauto’s
18.00 uur: Officiële Prijsuitreiking

Locatie
Dutch Dakar Day wordt gehouden op het zanddepot, gelegen aan de Vinkweg in Almere.
Vanaf de snelwegen A6 en A27 kan de locatie bereikt worden via respectievelijk de N305, Waterlandseweg, (A6 en A27) en de N706 ,Vogelweg, (A27). Vanaf de N706 neemt men de Kievitsweg richting Dutch Dakar Day. Volg borden 4×4.

Reageer op dit artikel