nieuws

Caterpillar schroeft omzetverwachting fors op

Geen categorie

De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar, ’s werelds grootste fabrikant van graafmachines en bulldozers, verwacht in 2010 een omzet te boeken van 60 miljard dollar. Eerder ging het concern uit van een omzet van circa 50 miljard dollar.

Caterpillar schroeft omzetverwachting fors op

Caterpillar maakte de hogere omzetprognose bekend op een bijeenkomst voor investeerders in Las Vegas. Analisten dachten dat de omzet in 2010 op bijna 53 miljard dollar zou uitkomen.

Volgens topman Jim Owens profiteert Caterpillar vooral van de sterke vraag naar machines voor bouwwerkzaamheden in opkomende markten. Daarmee wordt een zwakkere verkoop in Noord-Amerika opgevangen. Daar staan de inkomsten onder druk als gevolg van de crisis op de woningmarkt.

Reageer op dit artikel