nieuws

Asielzoekers bezetten Brusselse torenkraan

Geen categorie

In Brussel is de Antwerpsesteenweg, nabij het Noord-station, gisterenmiddag een tijdlang afgesloten nadat drie mannen er op een torenkraan waren geklommen. Het drietal zit er nog steeds op een hoogte van vijftig meter. Het gaat om Algerijnen die met hun actie geldige papieren willen afdwingen.

Asielzoekers bezetten Brusselse torenkraan

De feiten gebeurden in de vooravond. Na een manifestatie aan de Dienst Vreemdelingenzaken besloten drie mannen in een opwelling om de kraan in de Brusselse Noordwijk te beklimmen.

De politie en de brandweer kwamen ter plaatse en probeerden de mannen naar beneden te praten, maar het drietal verschuilde zich in de stuurcabine.

Na enkele uren vertrok de brandweer terug naar de kazerne waar ze zich paraat hield om eventueel in te grijpen. Dat gebeurde nog drie keer, maar de mannen weigerden telkens om naar beneden te komen. Sindsdien houden drie politie-inspecteurs de wacht bij de toren.

Reageer op dit artikel