nieuws

John Deere boekt recordwinst

Geen categorie

Deere & Co.heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 een recordwinst geboekt van 369,1 miljoen dollar tegen 238,7 miljoen dollar een jaar eerder. Dat is een winststijging van 55%.

John Deere boekt recordwinst

Dat maakte het Amerikaanse concern woensdag bekend. De omzet steeg in de periode tot en met januari met 18% tot 5,2 miljard dollar. De verkoop van combines en tractoren steeg met 33%, dankzij een sterke vraag wereldwijd. Daarentegen daalde de verkoop van machines voor de bouw en de bosbouw in de Verenigde Staten door de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt.

De cijfers van Deere zijn beter dan analisten hadden verwacht. Het concern verhoogde zijn verwachtingen voor de omzet en winst voor het hele boekjaar. Deere gaat uit van een nettowinst van ongeveer 2,2 miljard dollar.

Foto: De Kruif Machines Stroe

Reageer op dit artikel