nieuws

Twee Amerikaanse machines naar European Superpull

Geen categorie

De organisatie van de European Superpull haalt dit jaar twee Amerikaanse machines naar Ahoy Rotterdam. Zowel Ryan’s Toy II als Double Stuffed zullen uit de Verenigde Staten worden verscheept om op 8 maart in Rotterdam hun opwachting te maken. Beide tractoren zijn eigendom van Larry Roberts uit Wilmington (Ohio), een bekende in het Amerikaanse tractorpulling […]

Twee Amerikaanse machines naar European Superpull

De organisatie van de European Superpull haalt dit jaar twee Amerikaanse machines naar Ahoy Rotterdam. Zowel Ryan’s Toy II als Double Stuffed zullen uit de Verenigde Staten worden verscheept om op 8 maart in Rotterdam hun opwachting te maken.

Beide tractoren zijn eigendom van Larry Roberts uit Wilmington (Ohio), een bekende in het Amerikaanse tractorpulling circuit. De aanwezigheid van deze bekende machines is ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum van het Europees Indoor Kampioenschap Tractorpulling.

Machines
Ryan’s Toy II is een Case International MX270 die in de Verenigde Staten uitkomt in de unlimited super stock-klasse. Onder de motorkap huist een zescilinder Brent Long-alcoholmotor, die dankzij drie turbo’s goed is voor meer dan 4500 pk.

Double Stuffed is een unieke machine die is uitgerust met twee Brent Long DT466 alcohol-motoren. De krachtbronnen zijn opgeboord tot een inhoud van maar liefst 598 cubic inch (9,8 liter) en zijn elk voorzien van drie turbo’s. De motoren leveren rond de 4800 pk per stuk.

Jubileumviering
De twee Amerikaanse machines zijn niet de enige publiekstrekkers op 8 maart. Als een van de acties rondom het 30-jarig jubileum stelt de organisatie 30 VIP-arrangementen beschikbaar. Deze arrangementen worden verloot onder degenen die vóór 30 december aanstaande kaarten bestellen.

Een VIP-arrangement bestaat uit een zitplaats op de speciale VIP-tribune direct langs de wedstrijdbaan, een lunch of diner in de VIP-lounge, één gratis parkeerplaats op parkeerterrein Ahoy en een gratis programmaboek.

De winnaars worden in januari op de website bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel