nieuws

Prachtig bouwmaterieel werkt in Belgische groeves

Geen categorie

In Belgische groeves draait het mooiste bouwmaterieel. Prachtig voorbeeld hiervan zijn de groeves Van Reeth-Hufkens in Bende en Ouffet. Binnen het machinepark draaien vier Hyundai graafmachines: een R 200 LC-2 Long Reach, twee R 450 LC7 en een R 360 LC-7.

Prachtig bouwmaterieel werkt in Belgische groeves
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste Hyundai werd gekocht in 1992 en draaide meer dan 25.000 uur. In deze periode werd enkel de motor vervangen. De machines zijn geleverd door Jan Haesevoets van de importeur voor België, HMB uit Geel.

Open huis
In Nederland wordt Hyundai vertegenwoordigd door Van der Spek uit Vianen. Hier kan men het Hyundai bouwmaterieel weer bewonderen tijdens het jaarlijkse open huis: 27, 28 en 29 december aanstaande.

Familiebedrijf
Het bedrijf is opgestart in 1959 door de grootvader van de huidige groevemanager Seppe van Reeth. Hij vertegenwoordigt de derde generatie binnen het bedrijf; zijn oom Constant nam het bedrijf in 1992 over. De groeve in Bende wordt in de toekomst uitgebreid tot 6 a 7 hectares, 40 meter diep. De concessie loopt hier nog 30 jaar.

De productie hier bedraagt 100.000 tot 150.000 ton per jaar. Het materiaal wordt onder andere voor dijkversterking gebruikt. In Nederland is 60.000 ton verwerkt bij het Windmolenpark IJmuiden.

Reageer op dit artikel