nieuws

Bijzondere vierassige Scania voor Hein Heun

Geen categorie

Onlangs kreeg sloopbedrijf Hein Heun te Enschede een bijzondere vier-assige Scania, van het type R480CB8x4ENZ, afgeleverd.

Bijzondere vierassige Scania voor Hein Heun

Het voertuig is voorzien van de 480 pk EGR motor. Het voordeel hiervan is dat er geen AdBlue getankt hoeft te worden, men geen ruimte aan het chassis kwijt is aan een SCR-installatie en dat de additionele Nox-sensor in het uitlaatsysteem op alle Scania EGR-motoren ontbreekt. Deze functie is in het geavanceerde motormanagement ondergebracht.

Trekker
De opbouw bestaat een afneembare Translift kettinginstallatie voor container transport, alsmede een 3 ½ duims koppelschotel met schuifframe als trekker. Het omwisselen van de opbouw kan in een tijdsbestek van enkele minuten plaats vinden en zijn beiden geleverd via LAKO te Eibergen.

Als trekker wordt de Scania ingezet voor het vervoer van hun zware rupskranen met een totaal treingewicht van 115 ton op een vier-assige semi-dieplader plus een twee-assige dolly.

Bedrijf
Hein Heun startte de activiteiten in 1980 en het wagenpark bestaat momenteel uit 10 bouwvoertuigen. Het bedrijf is gespecialiseerd in sloopwerken, asbestsanering en straalservice. De huidige directie wordt gevoerd door de heer Hein Heun en zijn zonen Sebastiaan en Patrik.

Reageer op dit artikel