nieuws

Container Quick-Lock wint prestigieuze award

Geen categorie

Op de Trailer ’07 beurs heeft de Container Quick-Lock de prestigieuze award voor ‘Best Accessory’ in de wacht gesleept. De Container Quick-Lock is een automatisch systeem voor het vergrendelen van containers op trailers.

Container Quick-Lock wint prestigieuze award

Ontwikkeld door het Nederlandse Q-Trade en het Belgische Logi-D. Op de trailerbeurs waren de Container Quick-Locks gemonteerd op de containertrailers van D-TEC.

Eenvoudige innovatie
In het juryrapport staan lovende woorden over ‘een eenvoudige innovatie die véél toegevoegde waarde biedt op het vlak van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid’. Een ander pluspunt volgens de jury is de aantrekkelijke prijs, dankzij de complete mechanische werking van de Container Quick-Locks.

In Kortrijk waren de Container Quick-Locks gemonteerd op de trailerchassis van D-TEC, maar de vergrendelaars kunnen op alle soorten containertrailers, wissellaadbakken en treinen worden ingezet. De Container Quick-Lock is namelijk bestemd voor elk type Iso-container.

Loonsbesparing
Daarnaast leidt de Container Quick-Lock volgens Rony van Britsom, één van de ontwikkelaars, tot een aanzienlijke loonsbesparing. ‘Op basis van de tijd die chauffeurs tot dusver besteden aan het vergrendelen van de twistlocks op de containers, kunnen de besparingen op de totale levensduur van een trailer, dankzij de semi-automatische Container Quick-Locks oplopen tot meer dan 20.000 euro.

Reageer op dit artikel