video

VIDEO | Eerste Renault Trucks K 8×6 in Nederland is voor Witlox

Branche

VIDEO | Eerste Renault Trucks K 8×6 in Nederland is voor Witlox

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft twee Renault Trucks K opgenomen in het wagenpark. Het betreft een K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw en een K 460 8×6 met haakarm containersysteem en autolaadkraan. De trucks worden ingezet voor onder andere wegenbouw, grondwerk, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst.

De Renault Trucks K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

Renault Trucks K 460  8x6 met haakarm containersysteem 

De Renault Trucks K 460 8×6, de eerste in Nederland, is voorzien van een 30-tons haakarm containersysteem met daarvoor een autolaadkraan met knijper geleverd door Terberg Techniek. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden en te manoeuvreren in het terrein. 

De Optidriver XTENDED versnellingsbak van de Renault Trucks K is van het type Xtrem. Dit type is volgens Renault bij uitstek geschikt voor zeer zware inzet. Tevens beschikt de versnellingsbak over een extra kruipversnelling om langzaam te kunnen rijden met een gesloten koppeling.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Renault Trucks K voor Witlox

‘Het is een robuuste, sterke auto met een uitstekend overzicht. We hebben gekozen voor de 8×6 configuratie zodat we kunnen beschikken over goede voorwielaandrijving. En de versnellingsbak is fijn. Het voertuig is beresterk ook in het terrein’, vertelt chauffeur Alwin Ceelen.

‘Off Road modus’  

Daarnaast bevat de versnellingsbak een zogenaamde ‘Off Road’ modus waarmee de schakelstrategie wordt aangepast voor het rijden in het terrein. Hierbij wordt er pas bij een hoger toerental overgeschakeld en worden alle versnellingen doorlopen. De aanvullende ‘handgas’ functie maakt het daarnaast mogelijk om met een vast toerental door het terrein te rijden. Door deze functies blijft de chauffeur in control en heeft hij maximale controle om veilig en efficiënt door het terrein te komen.

Lees ook deze artikelen over BouwTransport. 

Renault Trucks maakte onderstaand video, waarin eigenaar Danny Witlox en chauffeur Alwin Ceelen vertellen over de nieuwe Renault Trucks K.  

Video

Reageer op dit artikel