nieuws

Nieuwe verkoopleider wil dealernetwerk Hyundai in Europa versterken

Branche

Nieuwe verkoopleider wil dealernetwerk Hyundai in Europa versterken

Hyundai Construction Equipment Europe heeft een nieuwe verkoopdirecteur benoemd: Nicolas Rousseau. Een van zijn doelstellingen is het ‘versterken en verdiepen’ van het Europese dealernetwerk. Rousseau werkte tot voor kort bij Komatsu-importeur BIA.

De nieuwe verkoopleider moet een bijdrage leveren aan het voor Europa uitgestippelde groeipad van Hyundai. Dit moet leiden tot een verdubbeling van de omzet, en een forse vergroting van het marktaandeel.

Hyundai wil snellere groei en betere winstgevendheid

Een van de opdrachten van Rousseau is het zoeken van manieren om de groei te versnellen en de winstgevendheid te verbeteren. Zijn standplaats is het Europese hoofdkantoor in het Belgische Tessenderlo. Rousseau spreekt Frans, Italiaans, Engels en Nederlands.

Directeur Jongho Chun van Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) zegt te verwachten dat Rousseau het bedrijf gaat helpen bij de verdere ontwikkeling in Europa.

‘We moeten onze innovatieve mentaliteit behouden’

Rousseau hoopt dat Hyundai ‘strategische en landelijke klanten’ zal kunnen aantrekken.

‘Ik ben van plan om HCEE om te vormen van een productgeoriënteerde groep tot een 360°-georiënteerd team dat klaar staat om volledige klantoplossingen te ontwikkelen om de dealers te helpen’, zegt Rousseau. ‘Tegelijkertijd moeten we rekening houden met de total cost of ownership voor onze klanten, en moeten we onze innovatieve mentaliteit behouden.’

 

Reageer op dit artikel