nieuws

Madaster en Gebruiktebouwmaterialen.com werken samen aan hergebruik bouwmaterialen

Branche

Madaster en Gebruiktebouwmaterialen.com werken samen aan hergebruik bouwmaterialen
Arie van Liempd (links), directeur GBM, en Rob Oomen, partnership manager Madaster, schudden elkaar de hand na ondertekening van de partnerovereenkomst.

Madaster Services en Gebruiktebouwmaterialen.com, een onderdeel van A. van Liempd Sloopbedrijven, zijn een partnerovereenkomst aangegaan. Beide partijen willen hiermee hergebruik van gebruikte bouwmaterialen stimuleren.

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd. Van elk vastgoed object kan vanuit Madaster een beveiligd webbased materialenpaspoort gegenereerd worden. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit en de herkomst van materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij sloop of verbouwingen eenvoudiger. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

A. van Liempd Sloopbedrijven heeft met Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) een online marktplaats ontwikkeld waar zowel particulieren als bouwbedrijven terecht kunnen voor bouwmaterialen. De materialen worden door het eigen demontageteam uit te slopen/renoveren gebouwen gehaald en na kwaliteitscontrole aangeboden om opnieuw gebruikt te kunnen worden.

‘Zoveel mogelijk gebouwen voorzien van een materialenpaspoort’

‘Wij zijn verheugd GBM aan ons netwerk van partners toe te mogen voegen. Zij beschikken over de nodige kennis op het gebied van inventarisatie, circulair slopen en het liquide maken van bouwmaterialen via een marktplaats. Dit biedt gebruikers van Madaster direct nieuwe services zoals gebouwinventarisaties en een verkooppartner. Via dit partnerschap streven we ernaar om zoveel mogelijk bestaande gebouwen te voorzien van een materialenpaspoort en om in 2019 een automatische koppeling te realiseren tussen Madaster en de marktplaats GBM’, aldus Rob Oomen, Partnership Manager bij Madaster.

‘De circulaire (bouw)economie is zich aan het vormen. Bij GBM zijn wij dagelijks bezig om met onze circulaire bouwmarkt vraag en aanbod die hieruit ontstaan zo goed mogelijk bij elkaar te brengen. Het doel is om voor gebouweigenaren de grondstofcirkel te sluiten. Samen met Madaster gaan wij ervoor zorgen dat vraag en aanbod snel en adequaat op elkaar kunnen worden afgestemd. Zo is het mogelijk om ruim voor de daadwerkelijke sloop, op basis van de marktwaarde, goed onderbouwde investeringskeuzes te maken’, stelt Arie van Liempd, directeur GBM.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel