nieuws

Wagenborg plaatst order voor twee nieuwe Spierings SK1265-AT6

Branche

Wagenborg heeft een order geplaatst voor twee nieuwe Spierings torenkranen: de Spierings SK1265-AT6 Mighty Tiny is de grootste mobiele torenkraan in de markt.

Wagenborg plaatst order voor twee nieuwe Spierings SK1265-AT6

De Spierings SK1265-AT6 Mighty Tiny is de grootste mobiele torenkraan in de markt. Deze krachtige kraan is ondanks zijn grote capaciteiten nog steeds uiterst flexibel, zegt Spierings. ‘Eén persoon kan de kraan verrijden, opbouwen en besturen. Daarnaast heeft de kraan altijd zijn stalen schotten bij zich van 2,4 x 1 meter die de machinist zelf met het hulpkraantje kan uitleggen. Geen extra ballast of giekdelen zijn nodig.’

Na het afstempelen van de kraan duurt het maar 11 minuten totdat de kraan zich volledig automatisch opbouwt. Hiermee is de kraan volgens Spierings altijd binnen 30 minuten in bedrijf.

Lees ook: Spierings presenteert hybride mobiele hijskraan

De SK1265-AT6 heeft een maximale vlucht van 60 meter, waarbij de kraan op de punt nog steeds 1.700 kg kan hijsen. De maximale last bedraagt 10.000 kg op 13,2 meter. De maximale haakhoogte is 64 meter bij een 30 graden getopte giek. De haakhoogte bij een horizontale giek is 35 meter.

DAF Euro 6 motor

De onderwagen is voorzien van een DAF MX13-375 Euro 6 motor die een vermogen van 375 kW levert. De kraan is voorzien van een John Deere 4045HFG82 constant toerental motor die direct verbonden is met een drietal hydraulische pompen die de kraanbewegingen proportioneel aansturen.

Lees ook: Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4-torenkranen

’60 meter van Spierings niet meer weg te denken’

Gerard Bastiaansen, Algemeen Directeur Wagenborg Nedlift: ‘In 2004 was Wagenborg één van de eerste bedrijven die dit type kraan in gebruik heeft genomen. In de afgelopen veertien jaar heeft de SK 1265-AT6 een uitmuntende staat van dienst binnen ons bedrijf verworven. De 60 meter van Spierings zoals dit type kraan ook wel genoemd wordt, is inmiddels niet meer weg te denken uit onze verhuurvloot.’

 

 

Reageer op dit artikel