nieuws

Van den Heuvel verhuurt nieuwe Junttan PMx22

Branche

Van den Heuvel in Werkendam verhuurt een nieuwe Junttan PMx22 heimachine aan Gebr. van ’t Hek BV in Zuidoostbeemster. De Junttan wordt ingezet op de bouw van een groot distributiecentrum.

Van den Heuvel verhuurt nieuwe Junttan PMx22

De Junttan PMx22 die Van den Heuvel verhuurt, is uitgerust met een Junttan HHK5/6A-1200 hamer. De combinatie wordt ingezet op een groot heiproject door Gebr. van ’t Hek. Het gaat om de bouw van een distributiecentrum van zo’n 35 hectare. De bouwer besloot het machinepark tijdelijk uit te breiden door de Junttan te huren.

Lees ook: Junttan PMx22 speelt in op zwaardere fundering en grotere heipalen

De Junttan PMx22 heeft een 4 meter telescopisch uitschuifbare makelaar met hydraulische palendraaiers. Extra optie op deze PMx is een enkelzijdige side cathead, met 1 schijf voor de hamer- en 2 schijven voor de paallier. De maximale paallengte is 22,5 meter. In de machine hangt een nieuwe geluidgedempte Junttan heihamer, type HHK5/6A-1200. De machine is verder uitgerust met een Tier 4 final/Stage IV-motor. Daarmee voldoet Gebr. Van ’t Hek aan de regels op het gebied van emissie en milieu.

Lees ook: Eerste Junttan PMx22 heimachine in Nederland voor Heibedrijf Gerbrandy

Junttan PMx22 met energiemeetsysteem met dieptemeting

‘Mede door het robuuste ontwerp en het lage zwaartepunt is de Junttan PMx22 uitzonderlijk stabiel en veilig onder alle werkomstandigheden’, zegt Van den Heuvel. Door de zelfoprichtende makelaar is de machine op de bouwplaats snel operationeel en ook eenvoudig verplaatsbaar. Ook het vervoer van de machine is door het lage transportgewicht en doordat de makelaar niet geknikt hoeft te worden zeer praktisch.
 Speciaal aan deze machine is het op afstand uit te lezen Junttan energiemeetsysteem met dieptemeting voor optimaal heiproces.

Reageer op dit artikel