nieuws

Roes Verreikerverhuur viert jubileum met nieuwe Merlo

Branche

Roes Verreikerverhuur viert jubileum met nieuwe Merlo

Roes Verreikerverhuur in het Gelderse Didam vierde onlangs het 10-jarig bestaan. Reden voor een drukbezocht feestje. Dat werd extra luister bijgezet met de aflevering van een gloednieuwe Merlo 26-meter roterende verreiker.

Sander Roes startte 10 jaar geleden als zzp’er met 1 verreiker. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in verhuur van verreikers, compactkranen en glaszuigers. Roes Verreikerverhuur heeft onder meer 5 Merlo verreikers, diverse compactkranen en eigen trucks in het machinepark. De verreikers worden veelal verhuurd met volledig gecertificeerde machinist met werkervaring in verschillende gebieden. De compactkranen zijn ook te huur zonder machinist.

Het 10-jarig bestaan werd groots gevierd op zaterdag 12 mei. Zo’n 500 belangstellenden vierden het jubileum mee, en konden het machinepark en het nieuwe pand van Roes Verreikerverhuur bewonderen.

Een speciale gaat was er ook: Verreikercentrum Midden Nederland leverde een nieuwe Merlo Roto 40.26MCSS af. Extra bijzonder: de ooit als eerste aan Roes nieuw geleverde Roto 40.25 van 10 jaar geleden werd ingeruild.

Nieuwe Merlo rijk uitgerust

Roes Verreikerverhuur in Didam vierde onlangs het 10-jarig bestaan. Dat werd gevierd met de ingebruikname van een Merlo 26-meter roterende verreiker.

Op het jubileumfeest van Roes Verreikerverhuur was genoeg te zien: van verreikers tot dikke trucks.

De nieuwe Roto 40.26MCSS van Roes is uitgevoerd met onder meer een jib met lier en een gegalvaniseerde telejib. De werkkooi kan optioneel vanuit de cabine bediend worden. Die cabine is voorzien van airco en een overdrukunit. Ook is voorzien in een radiograaf, hydraulisch aggregaat, diverse werklampen op de cabine, mast en bovenwagen en een camera voorop de giek en achterop de machine. Verder zijn er kisten voorop de machine en achter de cabine gemonteerd. De TCVT-keuring werd door TUV Nederland uitgevoerd.

De Merlo wordt aangedreven door een Tier IV Final motor en hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive). Die laatste verbindt de motor rechtstreeks met de transmissie. Ook wordt bij optrekken en afremmen automatisch het toerental geregeld.

Vanuit de stoel kan de machinist de cabine 18 graden laten kantelen om beter zicht te houden op de last. De steunpoten kunnen individueel uitgeschoven worden al naargelang het werkgebied. Het Merlin-systeem houdt automatisch en in realtime controle op de stabiliteit en de maximale last.

Reageer op dit artikel