nieuws

Oud-topman Ballast Nedam aan het roer bij kranenbouwer Huisman

Branche

Voormalig Ballast Nedam-topman Theo Bruijninckx gaat kranenbouwer Huisman leiden. De 55-jarige bestuurder is begin deze maand benoemd tot bestuursvoorzitter.

Oud-topman Ballast Nedam aan het roer bij kranenbouwer Huisman

Bruijninckx volgt in die functie Joop Roodenburg op. Roodenburg, grootaandeelhouder van het familiebedrijf, wordt president van de onderneming en gaat zich in die rol richten op de ontwikkeling van innovatieve, technische oplossingen en op het versterken van de band met de relaties van Huisman.

‘Huisman is sinds 1981 een familiebedrijf. Ik heb het bedrijf overgenomen van mijn vader en het is mijn wens het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Ik ben nu 67 jaar en ik maak een stap naar een andere rol’, laat Roodenburg weten.

Theo Bruijninckx stond zeven jaar aan het roer bij Ballast Nedam en gaat nu Huisman leiden. (Foto: Huisman)

Bruijninckx werkte 24 jaar bij Ballast Nedam. In 2004 trad hij toe tot de raad van bestuur van het Nieuwegeinse bouwconcern. De laatste zeven jaar van zijn periode bij de bouwer was Bruijninckx bestuursvoorzitter. Hij moest in 2014 wijken nadat Ballast Nedam in zwaar weer terecht was gekomen als gevolg van grote verliezen op het project A15 Maasvlakte-Vaanplein. Dankzij het Turkse Renaissance bleef Ballast Nedam uiteindelijk op de been.

Bruijninckx de juiste man op de juiste plek

Roodenburg heeft er alle vertrouwen in dat Bruijninckx, die een jaar geleden aantrad als cfo van Huisman, voor nu de juiste man op de juiste plek is bij de kranenbouwer. ‘We werken nu bijna een jaar met Theo samen en we zijn ervan overtuigd dat hij verder zal bouwen aan een solide en meer gestructureerde basis voor ons bedrijf. Naast zijn aantoonbare ervaring in een sector die relevant is voor de onze, delen we de overtuiging dat innovatie cruciaal is voor het succes van Huisman. Daarnaast hebben we hem leren kennen als no-nonsense, rechtdoorzee en als een prettig persoon.’

Huisman ontwerpt en fabriceert zware constructie-installaties, als boorinstallaties, kranen, en pijplegsystemen. De onderneming, die in 1929 werd opgericht, is wereldwijd actief.

Reageer op dit artikel