nieuws

Spelt investeert in 2 Hyundai HX graafmachines

Branche

Spelt in Nieuwveen heeft 2 nieuwe Hyundai HX graafmachines in gebruik genomen. De nieuwe machines, een 27-tons Hyundai HX260L en een 15-tons Hyundai HX140L, gaan ingezet worden voor het uitsorteren en op- en overslaan van recyclingstromen bij de sorteerinstallatie van Spelt.

Spelt investeert in 2 Hyundai HX graafmachines
De Hyundai HX260L heeft een giek van 5.850mm en een lepelsteel van 3.050mm.

De nieuwe Hyundai HX260L is voorzien van een Tier IV final Cummins 6-cilinder. Die krachtbron is goed voor 190 pk. Deze motor is voorzien van een DOC-katalysator en maakt gebruik van AdBlue-injectie. Een roetfilter is niet nodig.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening. Daarbij kunnen via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld worden. ‘Het is het dus heel eenvoudig om te wisselen tussen bijvoorbeeld de vergruizer en sorteergrijper. Met een druk op de knop staat alles gelijk juist afgesteld’, zegt leverancier Van der Spek.

Met een giek van 5.850mm en een lepelsteel van 3.050mm kan een groot bereik worden behaald zodat uitgesorteerde recyclingstromen direct in containers geladen worden kunnen.

Hyundai HX140L

Hyundai HX140L

De compacte- en snelle Hyundai HX140L wordt bij Spelt ingezet voor het voorsorteren en beladen van de sorteerinstallatie.

De compacte- en snelle Hyundai HX140L wordt bij Spelt ingezet voor het voorsorteren en beladen van de sorteerinstallatie. Dankzij de compacte bouwwijze neemt de machine weinig ruimte in beslag. Vrachtwagens kunnen zo zonder problemen manoeuvreren in de sorteerhal. Ook deze HX140L is voorzien van proportionele bediening.

Beide machines zijn uitgerust met het AAVM-camerasysteem van Hyundai. Ook is voorzien in overdruksystemen.

Reageer op dit artikel