nieuws

Hiab opent nieuw installatiecentrum in Meppel

Branche

Hiab opent in Meppel een nieuw installatiecentrum. Hiab gaat in Meppel FrameWorks-hulpframes, vrachtwagencarrosserieën en complete voertuigoplossingen voor klanten in Europa produceren.

Hiab opent nieuw installatiecentrum in Meppel

Meppel zal tevens de thuisbasis worden van het wereldwijde competentiecentrum voor Hiab FrameWorks-installaties en van het distributiecentrum van Hiab FrameWorks-kits. Opening van het installatie- en competentiecentrum staat gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar.

Hiab FrameWorks

‘In 2016 hebben we Hiab FrameWorks op de markt geïntroduceerd, een modulair systeem waarmee we de klant een vooraf vervaardigd, kant en klaar subframe aanbieden dat is afgestemd op de gekozen truck. Bij de ontwikkeling van het FrameWorks-concept wilden we speciale aandacht besteden aan de algehele kwaliteit en veiligheid van de opbouw, de opbouwtijd verkorten en de producten sneller gebruiksklaar hebben voor onze klanten. In het begin was dit nieuwe concept enkel beschikbaar voor onze zware reeks laadkranen, maar we hebben het aanbod uitgebreid met oplossingen voor de Hiab-kranen met een middelzwaar en licht hefvermogen, Loglift- en Jonsered kranen voor bosbouw en recycling, alsook voor Multilift-containersystemen’, aldus Marcel Boxem, Director, Heavy Range Loader Cranes bij Hiab.

‘Met het nieuwe fabrieksinstallatiecentrum in Meppel leveren wij snelle en betrouwbare complete oplossingen met optimale prestaties van de apparatuur. Het centrum gaat daarnaast expertise delen over FrameWorks-installaties met partners en met onze eigen installatiewerkplaatsen’, aldus Joakim Andersson, Senior Vice President, Loader Cranes bij Hiab.

Reageer op dit artikel