nieuws

Doosan DL450-3 maakt Van den Borne mobieler

Branche

Van den Borne Grondverzet en Transport in Reusel investeerde in een gebruikte Doosan DL450-3. Waar voorheen een bulldozer ingezet werd, maakt deze machine maakt Van den Borne mobieler op projecten waar veel transportbewegingen nodig zijn.

Doosan DL450-3 maakt Van den Borne mobieler

De Doosan DL450-3 is een dik 26 ton zware wiellader. De kolos wordt aangedreven door een Scania DC13 commonrail motor met 12,7 liter longinhoud. De motor levert 264 kW (354 pk) bij 1.800 tpm. Het maximale koppel bedraagt 1.521 Nm bij 1.400 tpm. Aan de krachtbron is een ZF vijftraps transmissie gekoppeld.

Doosan levert de DL450-3 standaard met een complete uitrusting. Tot het gereedschap behoort onder meer een lastcompensator, omkeerbare koelfan, centrale vetsmering en joystickbesturing.
De ROPS/FOPS veiligheidscabine is voorzien van climate control, camera met kleuren LCD-scherm, luchtgeveerde en verwarmde stoel, horizontaal en verticaal verstelbaar stuur, radio en een koelbox.

Bredere inzet met Doosan DL450-3

Machinist Richard van den Borne is blij met de nieuwe aanwinst. ‘Vanwege de vele transportbewegingen die we moeten maken op onze diverse projecten wilden we graag wat mobieler zijn. Tot nu toe hebben we op deze projecten meestal een bulldozer ingezet. Maar met de aanschaf van deze Doosan DL450-3 hebben we grotere diversiteit en ruimere inzetmogelijkheden van ons machinepark.’

Lees ook: Doosan DL420CVT-5 wiellader met CVT-transmissie

De machine werd geleverd door Staad. ‘Tijdens onze zoektocht naar een nette gebruikte machine met niet al te veel uren kwamen we al snel bij Staad uit. Het gevoel bij Staad is goed, zij staan voor 100% achter het product Doosan.’ Voor Van den Borne is het de eerste kennismaking met Doosan en Staad.  ‘Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een goede investering hebben gedaan.’

Reageer op dit artikel