nieuws

15 Volvo FH-trekkers voor Mammoet Road Cargo

Branche

Bluekens Truck en Bus leverde onlangs bij Mammoet Road Cargo in Oudenbosch de eerste Volvo FH uit een serie van vijftien Volvo-trekkers. De order betreft Volvo FH-trekkers oplopend van 460 tot 540 pk en met verschillende asconfiguraties: vijfmaal een 4×2, driemaal een 6×2 met gestuurde voorloopas, zes 6×4-trekkers met 60 ton GCW en een 8×4 tridem met gestuurde voorloopas en 80 ton GCW.

15 Volvo FH-trekkers voor Mammoet Road Cargo

Mammoet Road Cargo is gespecialiseerd in uitzonderlijk transport door heel Europa. Het bedrijf vervangt de komende jaren vijftien van haar in totaal vijftig trekkende eenheden door Volvo’s FH. ‘We zochten voor deze order naar een marktconforme partner. Die hebben we gevonden bij Bluekens Truck en Bus en Volvo Trucks‘, stelt Huib Groeneveld, Manager Operations.

Volledig pakket veiligheidsvoorzieningen

Voor alle vijftien trekkers is gekozen voor een volledig pakket veiligheidsvoorzieningen. Die vergroten de zichtbaarheid en verkleinen de kans op ongevallen actief. Voorzien is in Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers, Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en noodremfunctie. Daarnaast hebben de trucks ook Driver Alert Support en Lane Change Support.

Onregelmatige werkroosters voor de chauffeurs

Sleuteloverhandiging van de eerste van 15 Volvo HF trucks, met links Huib Groeneveld van Mammoet en rechts Jeroen Bos van Bluekens.

Sleuteloverhandiging van de eerste van 15 Volvo HF trucks, met links Huib Groeneveld van Mammoet en rechts Jeroen Bos van Bluekens.

‘Veiligheid is een van onze speerpunten, zowel voor de chauffeur, de lading als de medeweggebruiker’, aldus Groeneveld. ‘Daarnaast zijn de trucks van alle gemakken voorzien. Niet alleen zijn onze chauffeurs gemiddeld twee weken achter elkaar onderweg, ze moeten ook vaak overdag hun rust zien te pakken. In het internationaal exceptioneel transport hebben we te maken met veel wettelijke restricties: wat in het ene land overdag mag, mag in het andere land alleen ’s nachts. Dat maakt het werkrooster erg onregelmatig. I-ParkCool houdt ook in de felle zon de cabine op een prettige temperatuur en is een uitkomst voor de chauffeurs.’

Vergunningsplichtig

Buiten veiligheid en faciliteiten voor de chauffeur telde ook de flexibiliteit van Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus zwaar mee in de keuze, zegt Groeneveld: ‘De aanschaf- en exploitatiekosten moeten in orde zijn, maar het komt in de operatie uiteindelijk op de dealer aan. Bluekens Truck en Bus biedt ruime openingstijden, een haal- en brengservice, maar heeft vooral begrip voor onze situatie. Aan vervangend vervoer hebben we niets, omdat we vergunningsplichtig zijn. Als er zich een probleem voordoet, stellen ze daarom alles in het werk om dat direct op te lossen zodat we verder kunnen.’

Volvo Gold-contract

Mammoet Road Cargo heeft zich van een optimale beschikbaarheid door heel Europa verzekerd met een Volvo Gold-contract op alle nieuwe trucks. Hiermee is de werkplaats in Roosendaal real-time verbonden met de truck en worden essentiële functies continu in de gaten gehouden.

Reageer op dit artikel