nieuws

8 nieuwe Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

Branche

Van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam breidt het wagenpark uit met 8 nieuwe Volvo Trucks. De volledige order van Van Leeuwen Recycling Groep bestaat uit twee FH-trekkers, twee FH 8×2-chassis met haakarm- en vier Volvo FMX-trucks met portaalarmsysteem.

8 nieuwe Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

Met de 8 nieuwe Volvo trucks is Van Leeuwen optimaal voorbereid op alle voorkomende werkzaamheden, vertelt directeur-eigenaar Leo van Leeuwen. ‘De trekkers zetten we met een kip- of containeroplegger in voor het transport van losgestort afval, metalen en schroot. De 8×2-chassis met haakarm zijn bestemd voor afzetbakken tot 40 kuub. Deze trucks zijn geconfigureerd met een 10-tons vooras en een hef- en stuurbare voorloopas. Zo kunnen we de asdruk goed afstemmen op de belading.’

Volvo Trucks voor vervoer van bouwcontainersVolvo FMX is ‘gemaakt voor de bouw’

‘De Volvo FMX is echt gemaakt voor de bouw, met een grote bodemvrijheid en een sterke cabine’, vervolgt Van Leeuwen. ‘Drie van de Volvo FMX-portaalwagens zijn uitgevoerd met twee assen. Daardoor zijn het korte, wendbare auto’s waarmee we met kleinere containers gemakkelijk in woonwijken kunnen manoeuvreren. Voor zwaardere 10-kuubs containers is bovendien nog een Volvo FMX 6×2-truck in bestelling.’

Om het laadvermogen verder te optimaliseren zijn alle trucks uitgevoerd met lichte aluminium wielen.

Reageer op dit artikel