nieuws

Unieke Volvo FH540 met 3-assige dieplader en 92T kraan

Branche

De Volvo FH540 Globetrotter van Gebr. Lafeber Transport B.V. trekt volop bekijks van collega-chauffeurs. Op de met Alcoa wielen verfraaide truck zit een Palfinger PK 92002-SH-F autolaadkraan, met daarachter een 3-assige gestuurde, dubbel uitschuifbare Broshuis semi-dieplader. Een unieke combinatie.

Unieke Volvo FH540 met 3-assige dieplader en 92T kraan

De Volvo FH540 rijdt nu een klein jaar door Nederland, en is bij velen een bekende verschijning. De combinatie is dan ook alles behalve alledaags. De 8×4 tridem Volvo FH12-540 Globetrotter, zoals de machine voluit heet, is geleverd en geconfigureerd door Van Dijk Trucks Woerden.

Beladen en onbeladen binnen de aslastwaarden

Dankzij de 10-tons vooras en het ingenieuze Optimized Traction van Volvo kon er een 92T kraan worden gemonteerd. Dit is gedaan door VDA Konstruktie B.V. in Zoeterwoude. Hierdoor blijft de truck zowel beladen als onbeladen binnen zijn aslastwaarden. Door de gestuurde achteras is de Volvo FH540 te allen tijde optimaal wendbaar. De 1+3 opstelling van de assen heeft ook voor meer ruimte gezorgd. Bijvoorbeeld om onder andere de accutank en verschillende kisten op te bergen.

Exceptionele ladingen met de Volvo FH540

Directeur Bas Lafeber: ‘Wij zochten een compacte, wendbare trekker, waar een heel zware autolaadkraan op moest worden gemonteerd. Van Dijk Trucks Woerden kreeg van ons de ruimte en het vertrouwen om dit naar eigen inzicht zo goed mogelijk in te vullen. Met de nieuw aangeschafte combinatie kunnen we de klant nog beter van dienst zijn. De Volvo FH is zeer multifunctioneel: exceptionele ladingen, betonbielzen, maar ook graafmachines kunnen worden vervoerd, in zowel binnen- als buitenland.’

 

Foto's

Reageer op dit artikel