nieuws

Movax SG50 heimachine op Atlas spoorwegmachine

Branche

Kemp | Hamme leverde een nieuwe Movax SG50 heimachine aan Paul de Greef uit het Belgische Puurs. De heimachine is gemonteerd op een Atlas 1604KZW spoorwegmachine.

Movax SG50 heimachine op Atlas spoorwegmachine

De heimachine voor Paul de Greef is speciaal ontworpen voor het in -en uit trillen van diverse profielen in de grond. ‘Dankzij de modulaire bouwwijze is het wisselen tussen diverse klemhaken zeer eenvoudig. Deze machine kan ingezet worden voor het hijen van zowel damwandplanken, ronde buis als H- en I-profielen’, zegt leverancier Kemp | Hamme.

Automatische sturing op heimachine

Kemp | Hamme leverde een nieuwe Movax SG50 heimachine aan Paul de Greef uit het Belgische Puurs. De heimachine is gemonteerd op een Atlas 1604KZW spoorwegmachine.Paul De Greef heeft gekozen voor volledig automatische sturing MCS Pro + auto van de heimachine. Deze slimme technologie zorgt voor bijsturing van hef-, knik- en bakcilinder. Zo kan er steeds in dezelfde lijn geheid worden, zonder dat de machine gecorrigeerd moet worden. Het display toont alle parameters, twee extra camera’s zorgen voor goed zicht op het werk.

50 ton centrifugaalkracht

De Movax SG50 levert, met een eigen gewicht van 2.500 kg, 50 ton centrifugaalkracht uit een vermogen van 125 kW. De eindeloos roteerbare kop is aan beide zijden kantelbaar. Deze machine is geschikt voor damwandplanken van 400 mm tot 1.200 mm, H-profielen van 180 mm tot 500 mm, massieve palen rond 160 mm tot 420 mm en ronde buis tot 762 mm.

Reageer op dit artikel