nieuws

Dynapac trilrolwals CA3500 voor HKA Nieuwkoop

Branche

HKA Nieuwkoop investeerde in een nieuwe Dynapac trilrolwals CA3500. De 12-tons trilwals is met de walsbreedte van 2.130 mm in staat in korte tijd grote oppervlakten te verdichten.

Dynapac trilrolwals CA3500 voor HKA Nieuwkoop

De Dynapac trilrolwals CA3500 laat zich nauwkeurig instellen voor ieder werk, zegt leverancier Van der Spek. De machinesnelheid is instelbaar tussen de 0 en 12 km/h. De amplitude is te verstellen tussen de 1.9 en 0.9mm, en de frequentie wordt dan tussen de 31 en 34 Hz versteld. Door deze instellingen veranderd de centrifugaalkracht van 280 kN naar 170 kN.

HKA Nieuwkoop investeerde in een nieuwe Dynapac trilrolwals CA3500. De 12-tons trilwals is met de walsbreedte van 2.130 mm in staat in korte tijd grote oppervlakten te verdichten.

De mantel van de wals is uitgevoerd in 35 mm dik staal voor een lange levensduur.

Dynapac trilrolwals verdicht duurzaam

Door de machine juist in te stellen verdicht hij niet alleen optimaal, ook wordt energie efficiënt omgezet in verdichtingskracht. Dat spaart brandstof. De mantel van de wals is uitgevoerd in 35 mm dik staal. Dat garandeert een lange levensduur, en onderhoud is pas na vele meters verdichten nodig.

Vanuit cabine heeft de machinist compleet zicht op het uit te voeren werk en de omgeving. De Cummins QSB4.5 viercilinder motor is in de lengte in de machine geplaatst. Dat biedt meer zicht naar achteren. Ook de schuin aflopende motorkap zorgt voor een vrij blikveld. De cabine is voorzien van airconditioning, en zowel het stuur als de stoel zijn verstelbaar.

Geen spoorvorming dankzij brede banden

Spoorvorming wordt voorkomen met de brede 23.1×16 AW banden op de achteras. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hier aan bij; op de wals rust ruim 7.5 ton van het bedrijfsgewicht.

Reageer op dit artikel