nieuws

Doosan DX140W-5 is 6e Doosan voor Van Broekhoven

Branche

Staad Huijsmans leverde een nieuwe Doosan DX140W-5 af bij Van Broekhoven loon-, grond en sloopwerken in Tilburg. Voor van Broekhoven is het alweer de 6e Doosan. ‘Onze oudste Doosan heeft meer dan 20.000 uur op de teller staan, en in al die jaren heeft de machine nooit lang stil gestaan.’

Doosan DX140W-5 is 6e Doosan voor Van Broekhoven

De nieuwe Doosan DX140W-5 vormt een aanvulling op het machinepark van Van Broekhoven. In de werkplaats van leverancier Staad Huijsmans is de Doosan DX140W-5 opgebouwd naar de wensen van Van Broekhoven en hun ‘vaste’ machinist. De DX140W-5 is uitgerust met onder meerstalen spatborden, Groeneveld centrale vetsmering, overdruksignalering en een lastcompensator.

De Doosan DX140W-5 wordt aangedreven door een 6-cilinder Doosan Stage IV/Tier 4 Final-motor met AdBlue-technologie. De commonrail diesel levert 137 pk/102 kW. De machinist kan kiezen uit 4 verschillende motormanagementprogramma’s, waaronder een Economy-modus. Met die laatste kan flink op brandstof worden bespaard.

Doosan DX140W-5Doosan DX140W-5 royaal uitgerust

De machine heeft af-fabriek een ruime en luxe veiligheidscabine (ROPS & FOPS). Airconditioning met klimaatregeling, instelbare verwarmde stoel met luchtvering en een 7-inch TFT video display met motortoerentalweergave zijn standaard. De command-draaischakelaar zit in de rechter console. Een dakluik met ruit, een regenkap, een zonneklep, een ingebouwde koelbox en USB horen bij de standaarduitrusting.

Van Broekhoven is actief in het loonwerk in de agrarische sector en in de cultuurtechnische sector voor gemeenten en andere instellingen. Voor het transport beschikt het bedrijf over vrachtwagens met haakarmsysteem voor de afzetcontainers. Ook rijdt Van Broekhoven met auto’s met een vaste bak. Grond- en sloopwerk is een andere tak van het bedrijf.

Reageer op dit artikel