nieuws

Ad Nooren aan de draai met Doosan DX235LCR-5

Branche

Ad Nooren in het Groningse Garnwerd investeerde in een nieuwe Doosan DX235LCR-5. De 25-tons rupsgraafmachine werd door Anema geleverd. De Doosan is onder meer uitgerust met een Powertilt PTS11 kantelstuk met hydraulische snelwissel CW4 inclusief lasthaak.

Ad Nooren aan de draai met Doosan DX235LCR-5

De Doosan DX235LCR-5 kan probleemloos ingezet worden bij alle activiteiten van Ad Nooren: grondwerken, aanleggen van betonpaden, plaatsen van betonvloeren, sleufsilo’s en de aanleg van grote betonconstructies.

Doosan DX235LCR-5 voor het zware werk

Ad Nooren in het Groningse Garnwerd investeerde in een nieuwe Doosan DX235LCR-5. De 25-tons rupsgraafmachine werd door Anema geleverd. De DX235LCR-5 is ontwikkeld om het zwaarste werk aan te kunnen. Het hydraulisch systeem werd door Doosan verbeterd, en het gebruikt het motorvermogen efficiënter. Dit garandeert een maximale pompuitvoer en zorgt voor comfortabeler, soepeler en nauwkeuriger werken.

Voor de aandrijving zorgt een 141 kW sterke DL06P 6-cilinder. De krachtbron levert 2 x 222 liter pompopbrengst. De Doosan heeft een 570 cm monogiek en een 290 cm steel. Aan het Powertilt PTS11 kantelstuk met CW4 hydraulische snelwissel hangt een 1.500 liter AA brede bak.

Digpilot 3D-GPS voorbereiding

De machine is uitgerust met proportionele bediening. Digpilot 3D-GPS voorbereiding, met een kantelstuksensor, is aanwezig. Verder beschikt de DX235LCR-5  over slangbreukbeveiliging, een hamer/rotatiefunctie, een schuifblad met verbreding en en treeplank. Ook is door leverancier Anema voorzien in een treeplank, kettingkist op onderwagen, extra werkplampen en een dieselvulpomp.

De geluids- en trilingsarme cabine is uitgevoerd met climate control en een luchtgeveerde stoel met verwarming. Ook in zaken als een radio, zwaailamp en natuurlijk Doosan Connect is voorzien.

Reageer op dit artikel