nieuws

Eerste Sennebogen 613E draait bij Dematec Rail

Branche

Van den Heuvel Cranes & Services B.V. in Werkendam heeft de eerste vernieuwde Sennebogen mobiele telescoopkraan type 613E afgeleverd bij Dematec Rail in Dodewaard. Deze kleinste telg uit de Sennebogen-telescoopkraanfamilie is onlangs compleet op de schop gegaan.

Eerste Sennebogen 613E draait bij Dematec Rail

De Sennebogen 613 is de junior in de Crane Line-serie van Sennebogen. De eerste vernieuwde Sennebogen 613E mobiele telescoopkraan draait nu bij Dematec Rail. De machine wordt ingezet voor hijswerkzaamheden op en langs het spoor. Daarvoor krijgt de telescoopkraan een railonderstel en spoorconversie.

De Sennebogen 613E telescoopkraan heeft een driedelige, krachtige Full-Power boom. Die heeft een gieklengte van 18,8 meter en een maximale hijscapaciteit van 16 ton. De machine wordt aangedreven door een Tier 4 Final-krachtbron.

Nieuwe Multicab op Sennebogen 613E

Van den Heuvel Cranes & Services B.V. in Werkendam heeft de eerste vernieuwde Sennebogen mobiele telescoopkraan type 613E afgeleverd bij Dematec Rail in Dodewaard.

De Sennebogen 613E telescoopkraan heeft een driedelige, krachtige Full-Power boom. Die heeft een gieklengte van 18,8 meter en een maximale hijscapaciteit van 16 ton.

De Multicab, het nieuwe type cabine van Sennebogen met meer ergonomie en comfort, biedt de machinist een veilige en comfortabele werkplek. Door de speciale vorm van de voorruit heeft de machinist een optimaal zicht naar voren en naar boven. Bovendien kan de cabine nog 1,75 meter in hoogte versteld worden.

‘De compacte afmeting en de uitstekende wendbaarheid, in combinatie met de stabiele, stevige constructie en de hijscapaciteit, maken de machine uitermate geschikt voor deze toepassing’, zegt leverancier Van den Heuvel.

Lees ook: Dematec bouwt Sennebogen 634M om tot spoorwegkraan

Reageer op dit artikel