nieuws

Massey-Ferguson introduceert semi-compacte verreiker

Branche

Massey-Ferguson komt met de MF TH.7030 semi-compacte verreiker. De machine heeft een hefvermogen van 3 ton tot 7 meter. Met de compacte afmetingen en vierwielbesturing is hij geschikt voor kleine ruimtes.

Massey-Ferguson introduceert semi-compacte verreiker

De nieuwe MF TH.7030 van Massey-Ferguson vormt een aanvulling op de bestaande MF TH.6030. De MF TH.7030 semi-compacte verreiker is ontwikkeld met het oog op heffen van zware lasten in kleine ruimtes.  Daarom is de machine heel compact gehouden; hij is 2,1 m breed en 2,1 m hoog. Massey-Ferguson heeft voorzien in vierwielbesturing, wat de manoeuvreerbaarheid ten goede komt. Tegelijkertijd kan de cabine in het frame verplaatst worden, zodat de totale hoogte met 150 mm verminderd wordt.

Proportionele hydraulische bediening

Het hydraulisch systeem is goed voor 100 liter/min. Dit load-sensing-systeem bekrachtigt alleen als dat nodig is. Dat verhoogt de efficiency en vermindert warmteontwikkeling en verlies, zegt Massey-Ferguson.

Met de geavanceerde elektro-hydraulische bediening kunnen tegelijkertijd maximaal drie functies worden gebruik. Dat moet zorgen voor meer productiviteit. Met het Smart Handling System (SHS) van Massey Ferguson kan de machinist de maximale stroom, onafhankelijk van het motortoerental, instellen.

Het Cushion Retract System staat garant voor soepele en precieze bewegingen van de hefboom, terwijl de optie Boom Suspension het bedieningsgemak nog verder verbetert. Dit dual-pressuresysteem dempt schokken en wordt met een druk op de knop aangestuurd.

Onderhoudsarme motor van Massey-Ferguson

De MF TH.7030 wordt aangedreven door een vernieuwde 3,4 liter, 4-cilindermotor met een vermogen van 100 pk. De motor doet het zonder turbo met variabele geometrie, dieselpartikelfilter (DPF), regeneratie of hercirculatie van uitlaatgas. Eenvoudige aandrijftechniek dus, gebouwd voor jarenlang presteren.

Optioneel is een omkeerinrichting voor de koelfan. Die omkeerinrichting kan, afhankelijk van de luchttemperatuur, worden ingesteld op automatisch bedrijf of inschakeling met vooraf ingestelde intervallen. Een ECO-modus verbetert regelt de aansturing van de oliestroom en het motortoerental, voor een lager brandstofverbruik.

Zware hydrostatische transmissie met hoog koppel

De vierstaps hydrostatische transmissie levert snel, soepel en efficiënt vermogen met een hoog koppel voor alle werkzaamheden: graven, aanduwen en laden. Vier snelheden – twee mechanische en twee hydrostatische – staan garant voor een zorgvuldige bediening. Precisieladen wordt nog verder bevorderd door een kruipgangpedaal. Met behulp van een Speed Control System (SCS) inclusief kruipgang kan de machinist de rijsnelheid onafhankelijk van het motortoerental instellen.

Remmen in een oliebad zorgen – naast het dynamische remsysteem van de transmissie – voor veel stopvermogen. Een ‘slimme’ automatische parkeerrem zorgt voor extra veiligheid; deze wordt automatisch ingeschakeld bij een laag motortoerental en als de motor wordt uitgezet. Dankzij de vierwielbesturing, met drie stuurmodi naar keuze, kan de MF TH.7030 de kortste bochten maken in beperkte ruimten.

Geluidsarme cabine

De Massey-Ferguson MF TH.7030 heeft een geluidsarme cabine, die uitstekend zicht biedt. Een luchtgeveerde stoel is standaard, airco is een optie. Met een multifunctionele joystick kunnen alle bewegingen van de hefboom intuïtief worden aangestuurd. De joystick biedt ook de mogelijkheid om de transmissie aan te sturen en vooruit en achteruit af te wisselen, of neutraal in te stellen.

Het goede zicht wordt versterkt door de gewelfde motorkap met een laag profiel en een onbelemmerd zicht op de rechterachterzijde. De vernieuwde LED-werklampen op de hefboom en machine zorgen voor verlichting tijdens lange werkdagen en nachten.

Hydraulisch bediende snelkoppelbok

Met behulp van de hydraulisch bediende snelkoppelbok worden werktuigen gemakkelijk aan- en afgekoppeld. Het derde hydraulische circuit wordt met de joystick bediend en als optie kan een vierde en vijfde circuit worden geïnstalleerd. Die circuits kunnen worden gebruikt om diverse werktuigen aan te sturen, waaronder bakken, vorken, palletvorken, balengrijpers en kraanarmen.

De MF TH.7030 is uitgevoerd met verschillende aanspanningen en trekt probleemloos aanhangers met behulp van een vaste, verstelbare of automatische trekhaak. Een aanpikhaak is als optie leverbaar. Ook een vernieuwd remsysteem voor aanhangers, dat voldoet aan de nieuwste regelgeving, is een optie.

Reageer op dit artikel