nieuws

Liebherr R 960 sloopt op 33 meter hoogte

Branche

De Liebherr R 960 sloopkraan van de Duitse firma Ehlert & Söhne sloopt op eenzame hoogte. In Hamburg demonteerde de Liebherr onlangs een gebouw van zeven verdiepingen.

Liebherr R 960 sloopt op 33 meter hoogte

De Liebherr R 960 is precies wat Ehlert & Söhne, specialist in sloopprojecten en gevestigd in Hamburg, nodig had. De firma, die met 90 medewerkers 15 miljoen euro omzet genereert, zocht een machine voor slopen op grote hoogte. Hiermee kan Ehlert & Söhne ook intekenen op de grootste slooppprojecten. In dat kader werd de Liebherr R 960 aangeschaft. De machine kreeg zijn vuurdoop bij de ontmanteling van een zeven verdiepingen tellend gebouw in hartje Hamburg.

De sloop nam in totaal dik 1.000 uur in beslag. Ehlert & Söhne was onder de indruk van de robuustheid van de 90-tonner, die ook op 33 meter hoogte moeiteloos kleine metten maakte met het gebouw.

Liebherr R 960 altijd stabiel

De R 960 is de opvolger van de R 954 C Demolition. Hij wordt aangedreven door een 250 kW/340 pk sterke krachtbron, die tussen de 27 en 30 liter brandstof per uur verstookt. De Liebherr reikt tot 33 meter hoogte en kan een 3,5 ton aanbouwdeel dragen. Aan- en afkoppelen van delen gaat snel en simpel. De machine is, zo zegt Liebherr, over 360 graden altijd even stabiel. Dat helpt in het vlot slopen en afvoeren van materiaal.

De sloopkraan, gebouwd in het Franse Colmar, beschikt over het Liebherr Demolition Control (LDC)-systeem. Dit systeem toont de machinist de positie van het (sloop)aanbouwdeel en zorgt voor stabiliteit van de machine. Op het kleurenscherm is realtime te zien waar het aanbouwdeel zich bevindt. Ook wordt de hellingshoek van de Liebherr weergegeven. Het systeem geeft weer welke bewegingen de machinist kan maken.

Cabine kan 30 graden kantelen

De R 960 beschikt over een eigen watersproei-installatie, een hydraulisch verwijderbaar contragewicht, een luchtcompressor en een intrekbaar onderstel. Verder kan de cabine 30 graden gekanteld worden, voor beter zicht op het werk.

 

Foto's

Reageer op dit artikel