nieuws

Hinderiks Metaalrecycling kiest weer voor Fuchs

Branche

Hinderiks Metaalrecycling in Raalte investeerde in een nieuwe Fuchs MHL331F. Geen moeilijke keuze, daar de vorige drie overslagmachines uit dezelfde stal kwamen.

Hinderiks Metaalrecycling kiest weer voor Fuchs

De nieuwe 23-tons Fuchs MHL331F is uitgerust met een 4,1 liter Deutz-krachtbron. Optimale koeling is gegarandeerd met de  – standaard – gescheiden en separaat opgestelde koelers. Door deze opstelling zijn de koelers goed te reinigen. De koelvans draaien maar heel af en toe, dat maakt de Fuchs stiller en zuiniger.

11 meter overslaggiek en Fuchs grijper

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 11 meter overslaggiek. Verder heeft hij een generator die voor de benodigde elektriciteit van magneetplaat zorgt. Aan de machine is door Van der Spek een  600 liter, halfgesloten Fuchs-grijper geleverd. De Rexroth hydrauliek levert een opbrengst van 380 liter per minuut. Daarmee draait de machine bliksemsnel. Aan de lepelsteel voor de grijper zit een extra ophanging.  Daardoor kan de machine snel op een dieplader gezet worden zonder de grijper te hoeven demonteren.

Joystickbesturing

De nieuwe Fox-cabine bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten. Het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystickbesturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van 5,3 meter.Een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zijn standaard.

Dat geldt ook voor het ruime loopbordes bij de motor. Vanaf daar is dagelijks onderhoud snel uit te voeren, evenals diesel en AdBlue tanken.

 

Foto's

Reageer op dit artikel