nieuws

Heijmans aan de slag met Haagse Koningstunnel

Branche

Een consortium met daarin bouwbedrijf Heijmans en Siemens Nederland gaat aan de slag met de Koningstunnel in het centrum van Den Haag. De gemeente heeft de gunning voor de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden definitief gegund aan de combinatie. Financiële details over de opdracht werden niet verstrekt.

Heijmans aan de slag met Haagse Koningstunnel

De Koningstunnel in Den Haag wordt gerenoveerd door Siemens-Heijmans. Dat consortium is ook verantwoordelijk voor het onderhoud, voor een periode van 7 jaar.

De tunnel zal ook worden aangepast aan de nieuwste eisen van de Tunnelwet. De werkzaamheden staan gepland tussen maart en november 2019. De bestaande installaties in de tunnel worden compleet vernieuwd en uitgebreid. Daarbij gaat het om verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera’s, noodtelefoons en vuilwaterpompen.

De Koningstunnel is direct naast station Den Haag Centraal gelegen en is een belangrijke schakel voor het autoverkeer in de Haagse binnenstad. De doorgang stamt uit 2000.

Reageer op dit artikel