nieuws

Fuchs MHL360F met bijna 20 meter bereik voor Inter Metals

Branche

Inter Metals heeft voor de locatie in Ochtrup een nieuwe Fuchs MHL360F overslagmachine aangeschaft. De Fuchs is uitgerust met een giekconfiguratie die goed is voor 18 meter bereik. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs tot 19,5 meter.

Fuchs MHL360F met bijna 20 meter bereik voor Inter Metals

Met dit grote bereik kunnen met de Fuchs MHL360F probleemloos 40ft zeecontainers beladen worden. De machine wordt aangedreven door een Deutz TCD 7.8 6-cilinder dieselmotor. Die is gekoppeld aan Bosch-Rexroth pompen. Net als grotere broer MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper.

Daarnaast is er separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk. Grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat’, zegt leverancier Van der Spek.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100 mm. Daardoor is er altijd goed zicht op de uit te voeren werkzaamheden. De stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via het grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen. Speciaal voor de veelgebruikte functies zoals bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser zijn er drukknoppen, binnen handbereik van de machinist geplaatst.

Fuchs MHL360F standaard uitgevoerd met camera’s

Meer comfort is er in de vorm van een extra grote airco-unit. Ondertussen profiteert de machinist van extra ruimte dankzij de joystickbesturing. Standaard is de Fuchs MHL360F uitgevoerd met camera’s voorop en rechts. Ledverlichting ontbreekt niet. Eveneens gebruikelijk bij Fuchs is het grote loopbordes. Vanaf dit bordes is dagelijks onderhoud en bijtanken van diesel en AdBlue veilig en gemakkelijk te doen.

Foto's

Reageer op dit artikel