nieuws

Dik Wessels (71) overleden

Branche

Dik Wessels is dinsdagmorgen overleden. De oprichter en grootaandeelhouder van bouwconcern VolkerWessels is 71 jaar geworden.

Dik Wessels (71) overleden

Dik Wessels was de grootste en bekendste ondernemer in Twente. Met een geschat vermogen van 4 miljard euro stond hij op plek 3 in de laatste editie van de Quote 500.  Hij was al langere tijd ziek. Een paar jaar terug onderging hij een by-pass operatie. Ook had hij last van evenwichtsstoornissen. Vorige week werd hij in het ziekenhuis opgenomen.

Wessels begon op 16-jarige leeftijd als timmerman in het aannemingsbedrijf van zijn vader. Door hard werken en strategische overnames bouwde hij dat uit tot een internationaal concern met 120 werkmaatschappijen en 16.000 werknemers.

Pas in 2000 belandde hij door de inlijving van IBB Kondor op de beurs. In het jaar 2003 haalde hij het bedrijf van de beurs, omdat de familie te weinig zeggenschap had op de koers.  Vier jaar later, toen zijn jongere broer Herman aan kanker overleed, stapte een investeringsmaatschappij in om de activiteiten beter te spreiden. Eerder dit jaar ging VolkerWessels opnieuw naar de beurs.

Klapper bij beursgang Worldonline

Niet al zijn fortuin vergaarde Wessels met bouwactiviteiten. Rond de eeuwwisseling sloeg hij een grote slag bij de beursgang van internetprovicer WorldOnline van Nina Brink. Met zijn zakelijk instinct was Wessels precies op tijd uitgestapt voordat de internetzeepbel klapte en de dotcom-crisis uitbrak.  Hij hield er ruim een miljard euro aan over.

Wessels wars van publiciteit

Opgegroeid in het streng christelijke Rijssen in Overijssel meed Dik Wessels zoveel mogelijk de publiciteit.  Interviews gaf hij zelden. Broer Herman fungeerde altijd als het gezicht naar buiten.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel